nl /fr

Onze filosofie “van akker tot bakker”, jouw garantie voor versheid, kwaliteit en duurzaamheid.

Bij La Lorraine geloven we in de kortst mogelijke keten, van de akker tot de bakker. Niet omdat het goed klinkt, maar wel omdat het dé manier is om steeds lekkerdere en versere producten aan te kunnen bieden, niet enkel vandaag maar zeker ook morgen.

Zo doen we het:

  • We werken samen met betrokken telers die onze filosofie delen en met wie we een partnership opbouwen op lange termijn.
  • Bewust kiezen we voor een duurzame  productie- zowel bij de teler als bij ons. – met respect voor mens en natuur.
  • We blijven inzetten op optimale versheid en smaak, van ingrediënt tot eindproduct.

Proef zelf het verschil:

Belgische aardbeien, regionale partners die het verschil maken.

Een aardbeientaart is op z’n best met verse aardbeien van bij ons. Lang niet gek als uitgangspunt, maar zijn er aardbeitelers die écht een stap verder kunnen gaan en inspanningen willen doen om de tijd tussen plukken en leveren zo kort mogelijk te houden? Met deze vraag speelden we enkele jaren geleden en een zoektocht doorheen België begon. Vandaag zijn we maar wat fier op onze partner-telers die, uit liefde voor hun aardbeien, elke dag, voor dag en dauw, hun verse oogst in onze regionale bakkerijen kunnen leveren, rechtstreeks vanop hun akkers en serres. En meer nog, ze slagen er vaak in om het in minder dan 24h voor elkaar te krijgen. Verser kan écht niet.

Een van deze telers is Kris Lambrechts uit Beerse (Hoogstraten).


“Mijn ouders hadden ook al aardbeien, ik heb nooit anders gekend. In 1998 nam ik, samen met mijn echtgenote Tinne, het bedrijf over.  Van bij het begin wilden we zo natuurlijk mogelijk werken, volgens de principes van een geïntegreerde landbouw en kozen we voor 2 lokale rassen, Elsanta en Sonata.  Wij geloven niet in pesticides, wel in nuttige insecten die de plagen weten te voorkomen. Bijen en hommels zorgen voor de bestuiving van de plantjes. En onze babyplantjes voor het volgend seizoen, die kweken we hier zelf. Zo houden we de kwaliteit bij de familie. Het maakt het werk er niet lichter op, zeker in de zomermaanden niet wanneer we dagelijks moeten plukken en planten,  maar we willen echt niet anders”.Klik hier om meer over onze aardbeientaarten te ontdekken
Onze appelen, resultaat van bijen en handen.

De familie Vanhellemont uit Meensel Kiezegem (Haspengouw) kiest sinds 1991 voor geïntegreerde productie bij de teelt van hun appelen. Gert, Mario en hun ouders weren op hun akkers alle chemische stoffen . Ze trekken volop de kaart van natuurlijke methoden zoals het gebruik van lieveheersbeestjes en bijen of voor het plukken met de hand, om het juiste plukmoment in te schatten.

De keuze voor de soort appel is beslist in samenwerking tussen de mâitre patissier en de teler. De keuze viel op de Marnica appel; een appel die -eens op de taart- nog altijd zijn zoete smaak en stevigheid behoudt.

Wist je trouwens dat Gert 's morgens rechtsreeks levert aan ons atelier? Verser kan écht niet.
​​

Klik hier om alles over onze appeltaarten te weten te komen

Equiform, lekker in balans!

Voor ons Equiform brood verzamelen we 3 gepassioneerde vakmannen die elkaar motiveren met hun passie voor een 100% volkoren, puur en lekker brood. We stellen je graag voor aan Lieven De Cock, Jos Beyers en Marc Schreurs.

Lieven De Cock uit Mater (Oudenaarde) verenigt een groep lokale boeren in een coöperatieve met als doel  de teelt van authentieke baktarwe op te nemen. Ze varen hierbij tegenstroom, aangezien Belgische boeren massaal overgeschakeld zijn naar veevoeder tarwe. En met succes, op kleine schaal introduceren ze opnieuw 3 authentieke tarwesoorten met uitstekende bakkwaliteiten.

Jos Beyers uit Merksem is sinds meer dan 40 jaar gebeten door de maalderijstiel. Naast de leiding over een moderne molen, heeft hij steeds in een klein hoekje van zijn molen, 2 originele molenstenen gekoesterd. Wind verving hij door elektriciteit maar voor de rest blijft het een 2000 jaar oude manier van vermalen. Het resultaat is een bloem met karakter, die fijnere en grovere deeltjes combineert. De trage wrijving zorgt voor een minimale opwarming van de tarwekorrel waardoor die maximaal water kan opnemen.  

Marc Schreurs leidt de manuele bakkerij in Ninove. De kleine schaal van zijn afdeling laat toe zeer vochtige degen 24 uur te laten rusten. Water en tijd verbeteren de  natuurlijke tarwe aroma’s en zorgen voor een aangenaam zachte, vochtige kruim. Marc en zijn team vormen achteraf ieder brood met de hand op ambachtelijke wijze.

Dit is het verhaal achter ons Equiform brood, van akker tot bakker gemaakt door 3 gepassioneerde vakmensen. Het resultaat is een 100% volkoren en puur brood, lekker in balans.

Klik hier om alles over Equiform te ontdekken
Ik bestel voor de eerste keer bij La Lorraine

Vul hier uw gegevens in om u te registreren

  • Zo kan u snel en makkelijk de bestelling afronden.
  • Ontvang alle nieuwtjes, of een speciale promo voor uw verjaardag of die van uw gezinsleden!

Ik heb al een La Lorraine profiel


Paswoord vergeten ?

Geen nood, noteer in het vakje hiernaast je e-mail adres. Je krijgt van ons een nieuw paswoord toegestuurd. Dat kan je dan achteraf opnieuw aanpassen bij je profiel gegevens.

Noteer hieronder je e-mail adres, dan sturen we je een nieuw paswoord toe.